Jauza-päivä 22.4.

Oppilaskunnan hallituksen järjestämä perinteinen kevään teemapäivä rakentui tänä vuonna Konserttikeskuksesta tilatun Jauza-nimisen bändin ympärille. Päivä sai heti alkuvaiheessa lennokkaan nimen Jauza-päivä. Bändi heittikin kaksi eri-ikäisille yleisöille sovitettua keikkaa. Alaluokat saivat perusteellisen opetuspaketin bändisoittamisen alkeista ja yläluokat nauttivat musiikin historiaa luotaavasta potpurista.

Kun bändi oli kiinnitetty, hallitus ryhtyi suunnittelemaan ja organisoimaan muuta päivän ohjelmaa. Luokat  ensimmäisestä kahdeksanteen halusivat viime vuodesta tutuksi tulleen ja huippusuositun pajavetoisen päivän, jossa kukin saisi ottaa osaa itseä kiinnostavaan pajatyöskentelyyn. Hallituksen jäsenet ideoivat keskenään ja luokkiaan konsultoiden päivän pajat, jotka pyrittiin toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Alaluokilta oli hurjasti innokkaita pajanpitäjiä, jopa niin paljon, että oli suoritettava karsintaa! Sisällöiltään pajat painottuivat liikuntaan ja kädentaitoihin. Pikainen suullinen kyselygallup päivän päätteeksi paljasti, että koulumme oppilaiden lahjat olivat päässeet mainiosti esiin, erityisesti pajojen vetäjillä mutta myös niihin osallistuneilla.

Yhdeksäsluokkalaiset toivoivat mahdollisuutta seiskalla toteutuneiden tukioppilasrastien “revanssiin”. Heidän ohjelmakseen siis sovittiin leikkimielinen uusintamittelö tarkoituksena selvittää, mikä on “paras ysiluokka” ja tietenkin tarjota mahdollisuus viimeisiin yhteisöllisiin hetkiin ennen peruskoulun päättymistä. Tukioppilaat Milla Honkasen ja Sari Pellisen johdolla valjastettiin rasteille avuksi. Idea oli niin hyvä ja päivä niin onnistunut, että hallituksen seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaiset jäsenet toivoivat tästä syntyvän perinteen. Aika näyttää kuinka käy.

Anni Pulkkinen

Aino 8D:ltä kertoo vielä omasta pajakokemuksestaan:

Olin lautapeli-pajassa, koska se oli mielenkiintoisin paja. Pelasin siellä muiden kanssa lauta- ja korttipelejä. Pelasimme Unoa ja kerkesimme aloittaa Myrskyn Sankarit –peliä, jota jatkamme kirjastossa päivän jälkeen. Viihdyin siellä todella paljon, oli kivaa pelata ja jutella muiden oppilaiden kanssa, joita tosin oli vain neljä minun lisäkseni kasilta, kaikki poikia.